Debela trenerica

Postati trener u fitnessu ne znači smršaviti. Mislim, ne kažu ti to kad se upisuješ u trenersku školu pa čisto da znaš!

Sjetila sam se sebe danas. Proljeće, London, moje rane dvadesete, bezbroj mogućnosti, a ja jedino u bezbroj pokušaja mršavljenja.

Počela u ponedjeljak, odustala do srijede.

Obavezno s Novogodišnjim odlukama, svakog prvog u mjesecu, pa svakog 1. i 15. u mjesecu, svakog ponedjeljka pa ponedjeljkom i srijedom – pa više nisam birala dan.

Bezbroj pokušaja, bezbroj neuspjeha.

Bezbroj lista po bilježnicama, detaljno razrađenih planova i postavljenih ciljeva.

Na kraju prvog tjedna: – 2kg dolje.

Na kraju drugog: – 4kg dolje.

Do proljeća (i skidanja u kratke rukave): – 15kg.

Do ljeta: – 25kg.

Vizualizirala sam do besvijesti svoje novo tijelo bez da sam znala što je vizualizacija uopće. Svoje skladne ruke, grudnjak koji se ne zarezuje, hlače koje me ne stežu, tijelo koje zaslužujem.

I to proljeće bi došlo, pa ljeto odmah za njim, ja opet ista, tijelo u koje ne pripadam.

I sunce koje me nervira, vrućina koja me guši, prekrivanje odjećom koja mi se ne sviđa, pravljenje da mi nije vruće, skrivanje od svijeta, ostajanje u kući.

Proljeće i ljeto napokon, a ja čekam zimu.

Buljim u papir, cilj na tadašnji datum – 25kg. I osjećaj kad bi sve dala da možeš vratiti vrijeme.

Suze, panika, još hrane.

Slatko dok mi ne bude muka. Slano samo da mogu opet udariti po slatkome, osjećaj i do desetak tisuća kalorija samo da izbrišu okus koji su mi nemoć i beznađe ostavljali u ustima.

15 godina ja sam pokušavala smršaviti, cijelu mladost venula sam iznutra jer se nisam uspijevala promijeniti. 15!

Sjećam se tako puno raznih brojeva kilograma. 85,78,88, ne sjećam se nikad kilograma koji su počinjali s 9, ali se zato jako dobro sjećam kad sam ugledala 102,5.

-Mama?

-Da?

-Jel’ ova vaga pokvarena?

-Nije, zašto?

Vaga je stajala pri vrhu drvenih stepenica, posegnula sam rukama prema zidovima, noge su mi se odsjekle, zacrnilo mi se pred očima, uvjerena da neću preživjeti. Da nema zraka ni izlaza.

Problem koji ti nisam rekla: Ja sam tada već bila profesionalni trener.

Trenerica, jel’.

U svojoj glavi – prevara.

To je bio prvi put da nisam zaronila u hranu. Prvi put da sam prihvatila da sam to ja i da je OK što sam totalno izgubljena.

(Samo da ti kažem, postati trener u fitnessu ne znači smršaviti. Mislim, ne kažu ti to kad se upisuješ u trenersku školu pa čisto da znaš…)

Natrag na tu noć, ni taj put nisam smršavila.

Ja sam zapravo smršavila tek kad sam napravila taj svoj Fat Killer program, kad sam njega odradila. Smršavila sam tada, jer se nikad ničeg u cijelom životu tako nisam držala.

Tad sam se prvi put ali zapravo sastavila.

Obavezala sam se, a ne samo opet odlučila. Vremenski se ograničila, dobro organizirala, zapalila svaki most, stisla zube i sve do kraja programa zapinjala.

Tad sam i prvi put shvatila, koliko sam svaki pokušaj prije tog puta varala. Što sam sve imala u sebi, a nisam davala.

Ali znam i da je počelo tu noć, četiri godine ranije, kad sam na vrhu stepenica ugledala 102,5 na vagi i kao takvu se, sa svih 102,5, tiho prihvatila.

Moj rezultat nakon prvog Fat Killer-a:

View this post on Instagram

Moj prvi Fat Killer. Ili prvi Fat Killer ikada. Prije 4 godine. Prvo sam ga odradila ja pa dala vama. Nikad se ničeg tako nisam držala. Tako se i vi držite kad dođete. Otud takvi rezultati. Nedavno je bilo drame sa slikama s leđa pa su me neke cure lijepo molile za prednju sliku. Slika koja je stvorila dramu desno➡️. Mislite da se zezam kad kažem – debela trenerica. . Tad sam već bila smršavila nekih 20kg. Fat Killer me je promijenio do kraja i zauvijek. A vidi glave. Preslatka sam.? Fitness mijenja sve. ♥️ . . #fitanansi #gymtime #beforeandafter #results #fitnessmotivation #fitness #gym #gymlife #fitnessaddict #ripped #nutrition #exercise #instagram #squats #protein #instafit #fitspo #beinvictus #fit #fitness hiit #fatkiller #fitfam #fitgirls #fitgirl #girl #instagood #instagram #homeworkouts #mrsavljenje #mojfatkiller

A post shared by Fat Killer Danijela Pupovac (@fit.anansi) on

Moj rezultat nakon drugog Fat Killer-a:

Moj treći i posljednji Fat Killer:

View this post on Instagram

Sve što imamo u životu sada, sami smo izabrali. Ovoliko novaca, ovoliko kilograma, savršenog dečka, lošeg dečka ili BEZ dečka. Ono što smo dozvolili to smo primili, što smo tražili, to smo dobili, sve je ovo naše, sve smo ovo mi sami napravili. . A, napravili smo najbolje što smo mogli i umjeli. Da bi stvorili više, moramo postati više. . Da si ti mogla smršaviti prije, smršavila bi – prije. Tko to trebaš postati? Najbitnije je da imaš na umu, da nećeš disciplinom i snagom volje, snaga volje ne djeluje. Morat ćeš se mijenjati i mijenjati, morat ćeš ovo postajati, a da bi uspjela konačno, morat ćeš ovo zavoljeti. Zavoljet ćeš ovo tek kad stvoriš pozitivna iskustva na ‘drugoj strani’. Tek kad pozitivne strane mršavljenja postanu snažnije (od pozitivnih strana izležavanja na kauču i sladoleda) ti ćeš biti promijenjena, tad će biti zauvijek, tad ćeš biti sigurna. Morat ćeš se mijenjati i mijenjati, dan po dan, obrok po obrok, neuspjeh po neuspjeh, izgradit ćeš novi identitet, on će te iznijeti. Nije do discipline i snage volje, snaga volje ne djeluje. Ideja radionica je da te pripremim na sve što dolazi, da imaš ideju koja te nosi, da se podsjećaš na što je bitno, kako razmišlja i kako se priprema osoba koja imaš postati. Jer sadašnja ti.. dva pogleda na palačinke i sve ćeš zaboraviti. Nije do tvog karaktera, do mentalnog i emotivnog sklopa je, do tvoje povijesti i podsvijesti je, do hormonalnog sustava je, do izgrađenih neuroveza je. Ove moraš prekinuti i izgraditi nove, tad ćeš uspjeti. Nije preko noći. I nije strašno. Boli samo kad se opiremo. ?♥️ . #fatkilleronline 2 radionice #promijenise 9 radionica Oba traju 9 tjedana, oba su na popustu ovaj tjedan. . #ljetonijeotkazano⛱

A post shared by Fat Killer Danijela Pupovac (@fit.anansi) on