Dozvolite da vam ova trenerica upropasti ljetovanje

Dozvolite da vam ova trenerica upropasti ljetovanje

Kako se ne udebljati na godišnjem ovo ljeto? Jednako je kao i kako trenirati, a ostati čiste kose. Moguće je, ali rijetko kome uspije.

Nitko ne kaže da trebaš nastaviti mršaviti i trenirati kao luda dok si na odmoru, ali nema smisla, ni potrebe, apsolutno upropastiti sve na čemu si radila ove godine.

Nastavi se redovno investirati u novi identitet koji si se toliko mučila izgraditi, koji ti je već promijenio život, koji ćeš izgubiti čim ga malo zapostaviš. Nepošteno znam, ali kukanje nam ne koristi. Moraš ga nastaviti potvrđivati, moraš se nastaviti investirati.

I ako sad uopće ne misliš, niti želiš misliti na dan kad ćeš se vratiti sa godišnjeg, taj dan će svejedno stići.
Kakva ga želiš dočekati?
Želiš li skidati iste one naslage sa trbuha i leđa koje si skidala cijele godine? Muku mučiti pokušavajući ponovo izgraditi zdrave navike?
Ni ja isto, to ne želim.

Ovo su pravila za ljetni godišnji odmor, ili kako ne upropastiti sve za što si se borila u samo 14 dana odmora.

Pravilo broj jedan, izađi iz te ležaljke.

Što treba obaviti – digni ruku, ti ćeš. Treba hodati do dućana – ti ćeš, izgraditi kulu od pijeska – ti ćeš, oguliti krumpir – ti, surfati na dasci, ne znaš kako, ali digni dva prsta i to ćeš isto ti. Istraži novu plažu, pješači do restorana, utrkuj se do svjetionika, kupaj se s klincima, sve se računa.

Ne moraš ići u teretanu, ali ako si npr. trenirala ujutro u 7h, odi plivati u to vrijeme, brzo hodaj u to vrijeme, rolaj se u to vrijeme, uglavnom, kreći se planirano – u to vrijeme.

Dok si na moru vrijede neka pravila koja vrijede i kod kuće.
Ne uspoređuj se s mužem i mršavim prijateljicama kad se ližu sladoledi, naručuje hrana i ispijaju kokteli. Tvoje tijelo ne reagira dobro na praćenje njihove prehrane doma, nije drugačije ni na moru.

Prestani se ponašati kao pas pušten s lanca.
Ne moraš probati, pojesti i popiti baš sve što vidiš samo jer si na godišnjem. Ima još dana u godini, bit će još odmora u životu.

Poštuj pravilo 2 za redom.
Nema dva loša obroka za redom (sljedeći obrok mora biti zdrav), dva alkoholna pića za redom (čaša vode između), dva dana cuganja za redom, dva dana loših obroka za redom..

Ako piješ, ne jedeš.
Ili alkohol ili hrana, izaberi jedno.
Biraš piće, znači nema tjestenine za večeru, vina i rakije uz hranu, pizze po noći, bureka i kroasana ujutro za doručak, dok vičeš – Bože pomozii!!

Biraj manje zlo.
Manje zlo kod alkohola je vino bijelo ili crno, obavezno voda, žestice bez soka i šećera. Manje zlo je takoder biranje nekog pića, u kojem bar ovaj čas ne uživaš. Npr. Najmanje voliš crno vino, pij crno vino, manji su izgledi da ćeš pretjerati, nek ti to bude pravilo, pomozi si.
Kod hrane, pojedi prvo protein, voće i povrće, a tek onda što god želiš, sa prostorom u želucu koji ti ostane.

Zaboravi na pšenicu, gluten i pivo,
jednostavno nije vrijedno toga. Ako želiš zaobići ovo pravilo jer su burek i burgeri život, napravi 50 čučnjeva prvo.
50 čučnjeva za burger u pecivu, 50 čučnjeva za jedan burek, 50 čučnjeva za pivo.. Nije ti više ni do bureka ni do piva?
Ahh.. – Dobro.

Biraj veći užitak.
Ako nisi sklona kompulzijama, popit ili pojest ćeš 1 a ne 11, ali stvarno – i još nećeš svaki dan, svaka čast i izaberi ono što najviše voliš. Nek te baš zaboli što je unutra i koliko čega gdje ima. Ti baš živi malo!

Ako si na godišnjem preko 3 tjedna, ti mačko nisi na godišnjem, ti si se preselila na more. Upiši se u teretanu, da te nismo čuli, ili treniraj svaki dan, 20-tak minuta dnevno po online programu, sva ostala pravila od gore za tebe vrijede.

Ako kažeš da sam kvariša svih zabava, jer se samo jednom živi, ti radiš kao životinja i sad ćeš piti, jesti i partijati kao životinja, okej, ali onda je red da i treniraš, životinjico – kao životinja.

Ovo je vrlo pohvalno i vrlo teško, svaka čast ako ovo možeš i ovo je tvoj plan: 5 dana tjedno trening, uz još hodanje ili bicikliranje i plivanje preko dana, sve što možeš popiti i pojesti čim ove zadatke završiš i nastavi se jako puno kretati. Sigurno ćeš se malo udebljati, ali hell, bar ćeš živjeti.

Ova pravila vrijede od trenutka kad pročitaš ovo. 5, 4, 3, 2, 1,(broji naglas) ustani se, napusti ležaljku i krenula si.

Pitaj što treba obaviti svima, obavi (po suncu naravno, jer pocrniti je život isto).. Obavezno pošalji ovaj tekst prijateljici, prevari i nju, nek i ona s tobom ovaj čas mora krenuti po ovim pravilima. Upropasti joj crkavanje, ljenčarenje i izležavanje na ovom godišnjem odmoru kojem se toliko veselila.

Ma hell, hajmo svima upropastiti ljetiovanje.