Zabava i igre dok hlače ne postanu tjesne, ili kako se vratiti u trening?

Zabava i igre dok hlače ne postanu tjesne, ili kako se vratiti u trening?

Povratak u teretanu, nakon pauze, svima je isti. Čini ti se kao da nikad nisi trenirao, ne znaš što bi uopće radio ni čega bi se prije primio, a kad napokon kreneš, odvratno je teško. Mišići otkazuju već nakon nekoliko ponavljanja, vrtoglavica, nemoć i iritabilnost diktiraju treningom. Cijelo vrijeme razmišljaš o bijegu iz ove "sadističke" kuće. Pogledaš na sat, prošlo je tek 9 minuta. Dobro upamti ovaj osjećaj za idući put, upamti i više......

Nikad, nipošto, pod nikakvim okolnostima, nemoj prestati trenirati!

 

Čudo je što 10 dana koktela i ne treniranja mogu učiniti za tijelo. Povratak u trening je težak. Evo kako taj bolni proces povratka možeš ubrzati, i dovesti se do faze kada trening odrađuješ po navici te mu se čak malo i raduješ.

  1. Čekaj

Možeš čekati da te toliko stisne želja za treningom da poželiš iskočiti iz kože. Nemoj. Ne znaš kad će doći. Ako je baš danas taj dan i dalje prati ostale korake, početni entuzijazam brzo splasne.

  1. Treniraj 7 dana

Izdrži 7 dana, lagani treninzi bit će dovoljni, želiš stvoriti naviku. Ako još prilagodiš i prehranu, na kraju 7 odrađenih treninga osjetit ćeš promjenu i nećeš željeti prestati. Poslije tih 7 dana, vrati se svom 3, 4, 5 puta tjedno, planu. Što god se dogodilo tih 7 dana, nemoj stati. Preskočiš li i jedan dan, krećeš ispočetka. Ako zapamtiš jednu stvar s ovog popisa, neka to bude ova. Izdrži 7.

  1. Prevari sebe

Tek nedavno sam shvatila onu uzrečicu: “Čovjek je sam sebi najveći neprijatelj”. Beskonačno smo kreativni u smišljanju isprika, a dani se lako zakompliciraju. Ako ikako možeš treniraj čim se probudiš. Prevari se, odradi trening rano ujutro dok još ne znaš što se događa. Nema ništa ljepše od odrađenog treninga ujutro, što god se dogodilo tog dana, imat ćeš tu jednu pobjedu.

  1. Imaj viziju

Zasto si tu? Želiš li odličan izgled, zdravlje ili dobar osjećaj? Koji god da je tvoj razlog, definiraj ga, opiši, nacrtaj, zapiši, stavi datum na njega. Imaj viziju tako kristalno čistu, da kad je “mentalno posjetiš”, iskočiš iz stolice. Mentalno je posjeti svaki dan.

  1. Kreni s nečim što voliš

Ako me nikad niste vidjeli da radim šprinteve, vjerojatno me nikad niste vidjeli. Radim ih jer su izrazito efektni, donose brze rezultate i dobar osjećaj. Mogu se odraditi bilo gdje, s minimalnom opremom a imaju i nevjerojatnu sposobnost popraviti i najlošiji dan. Najviše ih radim, jer ih volim. Često ih radim kad ništa drugo ne mogu ili mi se ne da, na šprinteve se mogu natjerati. Kad nešto voliš nije teško. #ljubav101

  1. Dječji koraci

Ako baš ništa ne voliš u treningu, kreni lagano. Ne postavljaj si teške ciljeve. Trening od dva sata rijetko koji dan ima smisla a pogotovo kad se vraćaš u trening. Napredak je da si uopće tu. Odradi ruke, dva seta, stvori naviku.

  1. Mentalna poveznica

Ne prolazi kroz pokrete samo pokreta radi, ne radi krivo, ne brzaj, ne maši. Znam da je odvratno. Izdrži, fokusiraj se. Na trening uđi s nakanom i željom. (4. Imaj viziju) Kroz svaki pokret poveži glavu s mišićem koliko god to teško bilo. Taj spoj pridonijet će dobrom osjećaju koji će ubrzati proces.

  1. Učini to dva puta

Ako želiš ubrzati proces i znaš da to možeš izdržati treniraj dva puta dnevno. Lagani treninzi, različite mišićne skupine, različite vrste energije. Ovo naravno nema smisla ako je prevelik izazov i odustaneš od svega. Samo ako znaš da ćeš izdržati 7 dana, treniraj dva puta. 7 dana je bitnije.

Jednom kad se riješiš početničke muke i uhvatiš ritam, trening počneš odrađivati mahinalno i treningu se počneš veseliti..

Ni slučajno nemoj stati.

 

Nikad, nikad, nikad više nemoj prestati trenirati.